Хочете схуднути, не відмовляючись від смаку? Сучасні кухонні гаджети можуть стати вашими найкращими союзниками у боротьбі із зайвою вагою, допомагаючи готувати здорово та зручно.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Lose it.
Вимірювання інгредієнтів або продуктів на вагах може допомогти будь-кому контролювати свій раціон. Це гарний спосіб переконатися, що порції точні.
Якщо ви ведете харчовий щоденник або користуєтеся додатками для підрахунку калорій, то ваги дозволяють точно визначити кількість калорій і макронутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів).
З часом ви починаєте краще відчувати реальні порції і організм привчається до помірних об’ємів їжі. Також ваги допомагають не лише у зменшенні порцій, а й у правильному балансі інгредієнтів, наприклад, білків, овочів і вуглеводів.
Традиційне смаження вимагає великої кількості олії, а аерофритюрниця використовує гаряче повітря для приготування страв, часто з краплею або зовсім без олії. Це знижує калорійність.
Страви у такому приладі виходять хрусткі та смачні, що допомагає задовольнити бажання поїсти смажене без надлишку жирів.
Крім того, готування в аерофритюрниці зазвичай швидше, що допомагає уникати спокус швидкої, висококалорійної їжі.
Соковижималка допомагає легко споживати більше фруктів і овочів, багатих на вітаміни та антиоксиданти. Може замінити висококалоричні напої (солодкі газованки, соки з магазину).
Тоді як блендер подрібнює фрукти та овочі разом із клітковиною. Вона дає відчуття насичення і допомагає контролювати апетит. Можна додавати білки (йогурт, протеїн, горіхи), роблячи напій більш збалансованим.
Для схуднення краще робити смузі (з блендера) із зеленими овочами, ягодами, невеликою кількістю фруктів, додавати білок.
Вона забезпечує швидке приготування здорової їжі - можна легко приготувати овочі на пару, рибу, курку без додавання великої кількості масла. Також менші тарілки та порції можна швидко розігріти, не перекушуючи зайвим.
Корім того, короткий час приготування на високій температурі зменшує втрату вітамінів у порівнянні з довгим варінням.
Багато страв у мультиварці можна готувати на пару або тушкувати без великої кількості олії. Це зменшує калорійність страв.
Мультиварка також часто має стандартні ємності, що допомагає готувати помірні порції і уникати переїдання. Вона дозволяє готувати супи, тушковані овочі, каші та нежирне м’ясо.
Приготування на пару або тушкування допомагає зберегти вітаміни та мінерали, які часто руйнуються при смаженні.
Під час приготування їжі на шляху до схуднення корисно вимірювати інгредієнти, оскільки розміри порцій можуть бути оманливими. Використовуючи мірні ложки та чашки, легко відміряти точну кількість круп, пасти, олії, горіхів або соусів, не виходячи за межі калорійного плану.
Коли харчування ведеться за калоріями або макронутрієнтами (білки, жири, вуглеводи), мірні інструменти дозволяють точно підраховувати поживні речовини.
Крім того, регулярне використання мірних чашок допомагає мозку "запам’ятати" правильні порції, що з часом полегшує контроль за їжею навіть без вимірювань.
Вас може зацікавити: