ua en ru

Шокін прийняв відставку Гузиря і призначив замість нього Севрука

Шокін прийняв відставку Гузиря і призначив замість нього Севрука Фото: Віктор Шокін

Новим першим заступником генпрокурора став Юрій Севрук

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прийняв відставку свого першого заступника Володимира Гузиря і призначив замість нього Юрія Севрука. Про це Шокін заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прийняв відставку свого першого заступника. Водночас вам зразу повідомляю, що згідно з моїм наказом сьогодні мною призначений першим заступником Генерального прокурора України державний радник юстиції третьгого класу Севрук Юрій Григорович", - повідомив він.

Зазначимо, Севрук до цього був начальником головного управління нагляду у кримінальному провадженні ГПУ.

Нагадаємо, Віктор Гузир подав у відставку з поста першого заступника генерального прокурора.

Володимир Гузир народився 4 грудня 1955 р. у с. Липці на Харківщині. Працював водієм, а пізніше судовим виконавцем Барвінківського районного суду Харківської області, після чого прийняв рішення вступити до Харківського юридичного інституту Ф. Е. Дзержинського. З 1999 р. він очолював управління нагляду за додержанням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства-Службою безпеки України та Державною митною службою, а також управління підтримання державного обвинувачення в судах Генеральної Прокуратури України. 16 лютого 2015 р. Генпрокурор Віктор Шокін заявив про те, що призначив собі двох заступників, одним з яких був Володимир Гузир.

Раніше антикорупційний комітет Верховної Ради зажадав від генерального прокурора України Віктора Шокіна звільнити заступників Володимира Гузиря і Юрія Столярчука.