ua en ru

Комітет Ради вимагає від Шокіна звільнити заступників Гузиря і Столярчука

Комітет Ради вимагає від Шокіна звільнити заступників Гузиря і Столярчука Фото: Віктор Шокін

Також рекомендовано звільнити прокурорів, що завели справу на Сакварелідзе

Антикорупційний комітет Верховної Ради вимагає від генерального прокурора України Віктора Шокіна звільнити заступників Володимира Гузыря і Юрія Столярчука. Відповідний проект рішення ухвалив на своєму засіданні комітет з питань запобігання та протидії корупції ВРУ, текст якої зачитав голова комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звернутися до генерального прокурора Віктора Шокіна з вимогою звільнити першого заступника Володимира Гузиря, заступника Юрія Столярчука, затриманих прокурорів Корнійця і Шапакина. А також відповідальних за порушення справ проти тих, хто почав ці розслідування (Давида Сакваралидзе і Віталія Каська, - ред.) з одночасним проведенням службового розслідування з метою дати правову оцінку законності їх дій, зокрема, виконання статті - перешкоджання працівникам правоохоронних органів", - повідомив Соболєв.

Крім того, комітет вимагає від генпрокурора щомісяця інформувати комітет по протидії корупції Верховної Ради про результати цих розслідувань і службових перевірок.

Нагадаємо, Антикорупційний комітет рекомендує Раді звільнити Шокіна.