ua en ru

Перший заступник генпрокурора Гузир подає у відставку

Перший заступник генпрокурора Гузир подає у відставку Фото: Володимир Гузир

Гузир попросив Шокіна прийняти його відставку

Перший заступник генерального прокурора України Володимир Гузир подає у відставку. Про це він заявив на брифінгу в Генеральній прокуратурі України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перебуваючи у відпустці та маючи можливість відчувати особисто на собі політичний тиск на прокуратуру, я прийняв рішення вийти сьогодні з відпустки та зробив заяву генеральному прокурору про свою відставку", - заявив Гузир.

При цьому він попросив генпрокурора Віктора Шокіна прийняти його відставку.

"Мій досвід 30-річний дає мені можливість і законні підстави захистити себе повністю в установленому законом порядку, що я і вирішив зробити. І перебуваючи за межами, не будучи першим заступником генерального прокурора, у мене будуть повністю розв'язані руки через суд захистити своє ім'я і ім'я своєї сім'ї. Я нікому не дозволю вважати і вживати моє ім'я в негарному контексті, який допускався останнім часом, - зазначив він.

Раніше Антикорупційний комітет Верховної Ради зажадав від генерального прокурора України Віктора Шокіна звільнити заступників Володимира Гузыря та Юрія Столярчука.

Нагадаємо, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі, заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе не претендує на посаду генерального прокурора.