ua en ru

Брифінг СБУ щодо затримання Лукаш: онлайн-трансляція

Брифінг СБУ щодо затримання Лукаш: онлайн-трансляція Фото: екс-міністр юстиції Олена Лукаш

Лукаш підозрюється у злочинах проти Майдану

Служба безпеки України (СБУ) проводить екстрений брифінг у зв'язку з затриманням екс-міністра юстиції Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку через її причетність до злочинів проти Євромайдану.

Лукаш везуть в ГПУ для дачі свідчень

В ході брифінгу прес-секретар СБУ Олену Гітлянську повідомила, що Олену Лукаш везуть в будівлю генпрокуратури для отримання свідчень і процесуального оформлення затримання.

Також було продемонстровано відео затримання екс-міністра юстиції.

Лукаш була затримана за допомогою контррозвідки

Гітлянську повідомила про те, що операція по затриманню Лукаш була досить складною, з залученням багатьох підрозділів, у тому числі контррозвідки.

"Ми поки не розкриваємо подробиці затримання, щоб не пошкодити затримання інших чиновників. Рано чи пізно всі чиновники, які так чи інакше причетні до злочинів проти Евромайдана, або події, які призвели до цих злочинів, будуть затримані", - зазначила вона.

Лукаш звинувачується у привласненні 2,5 млн грн

Колишній міністр юстиції звинувачується у привласненні 2,5 мільйонів державних коштів. За словами прокурора ГПУ Владислав Куценко, дані статті передбачають покарання за розкрадання коштів в особливо великих розмірах і службове підроблення.

Повідомлення про підозру буде вручено протягом 72 годин

Куценко повідомив, що Олені Лукаш протягом 72 годин буде вручено повідомлення про підозру після чого має відбутися суд, на якому колишньої чиновниці оберуть запобіжний захід.

Зазначимо, про затримання Лукаш стало відомо сьогодні близько 14:30.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що СБУ оголосила в розшук колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш. На сайті МВС повідомлялося, що Лукаш зникла 28 липня 2015 р. Вказувалося, що у суду є постановf на затримання Лукаш з метою приводу.

Також екс-міністру інкримінують заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах.