ua en ru

Окупант розкрив схему, як Росія позбавляється від солдатів, що біжать з фронту (перехоплення)

Окупант розкрив схему, як Росія позбавляється від солдатів, що біжать з фронту (перехоплення) Фото: солдатів РФ, що біжать з фронту, вбивають свої ж (Getty Images)

На позиціях російських окупантів в Україні діє багаторівнева система ліквідації солдатів, які намагаються тікати з фронту. Так, покликаних на війну в Україну ув'язнених при спробі відступу вбивають рядові солдати, а тих - спеціальні загони, які чатують на дезертирів у них же за спиною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на перехоплення СБУ розмови окупанта.

"У нас зеков привезли с тюрьмы. Их куда-то завели вперед-вперед. А мы сидим, как заградотряд: если кто назад побежит - замочим. У нас так поставлено: то есть, мы сидим вторые, охраняем первых, сзади нас еще линия. Туда тоже не вернешься. То есть, убежать нереально - свои пристрелят", - бідкається окупант.

Він скаржиться своїй дружині, що "за документами" він взагалі не повинен бути на війні - бо ж за планом зараз має бути на навчаннях.

"Ребята звонили вот в этот ваш комитет конченный. Нас, говорит, в Украине нету, представляешь? Мы на обучении!" - пояснює росіянин.