ru ua

Як вибрати по-справжньому стиглий кавун без нітратів: важливі поради

Як вибрати по-справжньому стиглий кавун без нітратів: важливі поради Українцям розповіли, як вибрати смачний кавун (фото: pexels.com)

Усім відомо, що кавун добре тамує спрагу і майже не містить калорій. Ця ягода - один із найулюбленіших десертів українців, які смакують її і вдома, і на природі, з друзями чи коханими... Всього ми з вами з’їдаємо кілька сотень тонн кавунів на рік!

Але як вибрати найсмачніший, найсолодший кавун, який не містить нітратів? Відповідь на це питання дала кулінарна експертка Ірина Рудневська у ефірі шоу "Місто прокидається" на каналі LIVE.

Кавун без нітратів

Існують базові ознаки, за якими можна визначити, корисний кавун насправді, чи в нього було додано безліч хімічних сполук.

Перш за все, це тверда шкірка. Її неможливо здерти ані нігтем, ані будь-яким іншим шляхом.

По-друге, розмір - він має значення. Чим більший кавун, тим ймовірніше, що його вирощували з додаванням нітратів. Краще обирати середні плоди - вагою 7-10 кг.

По-третє, на місці розлому мають утворюватися "крупинки" - розріз має бути шороховатим, а не скляним. Це свідчить про природне походження кавуна.

Вибір стиглого і солодкого кавуна

У магазині чи на ринку звертайте увагу на хвостик та плодоніжку ягоди. Їхня сухість свідчить про те, що кавун дозрів.

Поверхня плоду має бути блискучою та твердою, без надрізів і тріщин, а шкірка - з яскравими та контрастними смужками.

Також стиглий кавун часто має на одному боці яскраво-жовту або помаранчеву пляму, а його розмір має бути дещо більше середнього.

Звук від постукувань має бути чистим та дзвінким. Якщо кавун стиснути - він матиме легкий хрускіт.