ua en ru

Вчені назвали популярний сніданок, який може стати причиною розвитку раку

Вчені назвали популярний сніданок, який може стати причиною розвитку раку Який сніданок шкідливий для організму (freepik)

Часто на сніданок люди люблять їсти омлет або яєчню. Вчені провели дослідження та пов'язали споживання великої кількості яєць з підвищеним ризиком розвитку раку.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в журналі Frontiers in Nutrition.

Зокрема, в даному дослідженні взяли участь експерти з різних країн світу. Експерти підтвердили зв'язок між холестерином, який міститься у яйцях, з підвищеним ризиком смерті від певних захворювань. В тому числі серцевих хвороб та раку.

Вчені проаналізували 55 наукових праць, в яких було опубліковано дані про майже 2,8 мільйонів осіб.

Результати дослідження показали, що кожне спожите яйце збільшує ризик смерті від серцевого захворювання на 7%, а від раку на цілих 13%.

Окрім того, в групі ризику перебувають ті люди, які з'їдають в середньому половину яйця в день або додають цей продукт в свій раціон три рази на тиждень.

Що корисно їсти на сніданок

Вівсянка

Вона багата на поживні речовини, містить бета-глюкани - розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину.

Також овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.

Горіхи

Такий продукт є дуже важливий для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири.

Горіхова паста універсальна, адже її можна намастити на тост, додати до вівсянки або йогурту, або їсти разом зі свіжими фруктами і ягодами.

Кисломолочний сир

Сир багатий на білок і здатен надовго подолати голод. Цей продукт містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій.

Його можна їсти як окрему страву або змішувати з чимось.