ua en ru

Простий рецепт смачної гарбузової граноли, яку потрібно їсти восени (відео)

Простий рецепт смачної гарбузової граноли, яку потрібно їсти восени (відео) Простий рецепт гарбузової граноли

Всі знають, що гарбуз володіє неймовірним набором корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Тому і не дивно, що він з давніх-давен користується популярністю у господинь, які готують з нього купу різних смачних страв.

Одна з них - гарбузова гранола, яку ви просто зобов'язані їсти восени, частуючи також усю свою родину.

Як приготувати смачну і корисну гранолу з гарбуза у домашніх умовах, показала і розповіла відомий фудблогер Анастасія Солопій у своєму Instagram.

Отож, для того, аби приготувати смачну "пряну і осінню" гранолу з гарбуза, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 г вівсяних пластівців/плющеної вівсянки
  • 200 г запеченого гарбуза
  • 70 г меду
  • 30 г олії (соняшникової/кокосової/оливкової)
  • 20 г гарбузового насіння
  • 50 г горіхів (фундук/кеш'ю)
  • 50 г родзинок
  • одна чайна ложка кориці
  • пів чайної ложки мускатного горіха

Покроковий рецепт приготування гарбузової граноли

Для початку гарбуз треба помити, вибрати серцевинку, нарізати шматочками і запекти при температурі 200 градусів (в залежності від розмірів шматочків гарбуза, тримати у духовці потрібно 25-40 хвилин).

Потім зніміть шкірку і підготуйте 200 г м’якоті.

До гарбуза додайте мед та олію, перетріть блендером в пюре.

Додайте в це пюре вівсянку, корицю, мускатний горіх і ретельно все перемішайте.

Горіхи подрібніть, а потім додайте їх та гарбузове насіння у вівсяну суміш.

Викладіть гранолу на застелене папером деко і відправте у розігріту до 160 градусів духовку на 40 хв. Не забувайте перемішувати кожні 10 хвилин.

За 10 хвилин до готовності додайте попередньо замочені в кип’ятку родзинки.

Таку гранолу, каже кулінар, можна зберігати в закритій банці до двох тижнів.