Просто обожнює: єкс-слуга розповів про шкідливі звички королеви Єлизавети
Королівський слуга розповів, що королева іноді собі дозволяє
Королева Єлизавета II часто дозволяє собі шкідливу їжу, причому вживає ласощі не тільки на сніданок, але і на пізню вечерю. Про це розповів королівський слуга Чарльз Олівер, пише видання Hello!
Колишній королівський слуга повідомив, що королева Єлизавета снідає зазвичай тостами з чаєм, як і всі її піддані. Але ще з часів війни вона обожнює копчену рибу, особливо пікшу. Олівер зазначив, що ласощі королева може з'їсти не тільки замість сніданку або закуски, але й поласувати під час пізньої вечері.
Він розповів, що любов до копченої риби у королеви Єлизавети з'явилася під час війни. Вона разом з молодшою сестрою Маргарет одного разу бродила по Виндзорскому замку і почула дивний, але ароматний запах.
"Зачаровані, вони пройшли за запахом до його джерела і опинилися в будинку покоївки замку Еліс Брюс. Вони постукали в двері і потрапили на старомодну кухню з великою залізною піччю, в якій смажилася риба. Там принцеси вперше спробували копчену рибу. Брюс навчила дівчат, як її готувати", - написав колишній слуга у своїй книзі "Вечеря в Букінгемському палаці".
З тих пір копчена риба – це улюблені ласощі королеви Єлизавети. Її готують по декількох нескладних рецептах вже багато років. Крім того, королева дуже любить шоколад.
"Вона вибирала всі страви з шоколадом, які ми додавали в меню. Особливо вона любить шоколадний пиріг", - розповів колишній королівський шеф-кухар Даррен Макгрэди.
У якості закуски королева віддає перевагу паштету за рецептом з шотландського міста Гленіглсі. Його готують з копченого лосося, форелі або скумбрії.