По-французьки, польськи та фінськи: незвичні та смачні способи замаринувати огірки
Пропонуємо вам заготувати на зиму "різнонаціональні огірки". Сумніваємося, що французи, поляки та фіни саме так маринують огірки - це швидше наші українські фантазії. Але спільне в цих рецептах одне - вони всі неймовірно смачні!
Дивіться нижче в матеріалі Styler збірну з рецептів і обирайте свій до вподобию.
Мариновані огірки по-польськи
Особливість таких огірочків, що вони закладаються в банку разом з цибулею, морквою, коренем петрушки та гірчицею.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
- кріп - 1 суцвіття
- лавровий лист - 1 шт.
- духмяний перець - 5 шт.
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- корінь петрушки - 0,5 шт.
- діжонська гірчиця - 1 ст. л.
- огірки молоді
Для маринаду на 1 л води:
- сіль - 40 г (2 ст. л.)
- цукор - 100 г (4 ст. л.)
- оцет - 100 мл
Покрокове приготування
Замочіть огірки в холодній воді на дві години. Покладіть в чисту банку кріп, порізану шматками цибулю, кружальця моркви, корінь петрушки, діжонську гірчицю, лавровий лист, духмяний перець.
Щільно складіть у банку огірки, найкраще - корнішони.
Налийте в каструлю воду, додайте сіль та цукор, оцет. Поставте кип'ятити, залийте гарячим маринадом огірки.
Накрийте кришкою та простерилізуйте банку в киплячій воді протягом 10 хвилин. Після стерилізації герметично закрийте банки.
Поставте банку догори дном і залиште до вистигання. Закутувати - не треба!
Мариновані огірки по-фінськи
Такі огірочки треба нарізати великими шматками і трохи перекип'ятити в каструлі з окропом. А потім разом з маринадом розкласти по банках.
Інгредієнти:
- Огірки - 3 кг
- Вода - 3 л
- Сіль - 6 ст. л.
- Цукор - 400 г
- Оцет 9% - 360 мл
- Насіння гірчиці - 2 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.
Покрокове приготування
Замочіть огірки у воді на 2 години. Відріжте кінчики і наріжте їх великими шматочками.
У велику каструлю (таз) налийте 3 літри води. Додайте сіль, цукор, насіння гірчиці, лаврушку. Як тільки вода закипіла, додайте оцет і ще раз дайте маринаду закипіти.
Тепер у киплячий маринад обережно додайте частинами огірки. Кілька хвилин помішуйте огірки, і чекайте, поки вони поміняють свій колір.
Як тільки огірки поміняють свій колір, варіть ще 3 хвилини і знімайте з вогню.
Готові огірки розкладіть у чисті стерилізовані банки. Маринадом залийте банки аж до верху.
Накрийте чистими стерильними кришками та закрутіть банки. Переверніть банки, накрийте ковдрою і дайте постояти до повного остигання.
Фото: Мариновані огірки по-фінськи (plyashka.com)
Мариновані огірки по-французьки
Секретним інгредієнтом таких огірків буде "французька" гірчиця.
Інгредієнти на 1 л банку:
- огірки - 400 г
- часник - 1-2 зуб.
- лавровий листок - 1 шт.
- перець чилі - 2 шматочки
- перець духмяний - 0,5 ч. л
- гірчиця "французька" - 1 ст. л.
- сіль - 1 ст. л
- цукор - 2 ст. л.
- оцет - 2 ст. л
Покрокова інструкція
Замочіть огірки в холодній воді на годину (більше не треба). Обріжте кінчики.Підготуйте банки - достатньо помити.
В кожну банку додайте спеції: часник, лавровий листок, перець чилі, перець духмяний, гірчицю. Закладіть огірки. Зверху додайте сіль, цукор, оцет.
Наповніть кожну банку кип'ятком і нещільно прикрийте кришками. Простерилізуйте в каструлі з водою (5 хвилин після закипання).
Закатайте банки, обережно перекотіть, щоб вміст перемішався. Перевернуть банки, закутайте ковдрою на добу. Наші огірки готові!
Раніше ми писали, як приготувати хрусткі квашені огірки за "бабусиним рецептом".
Також повідомлялося, як приготувати домашній кетчуп на зиму.