ua en ru

Виявляється, правильні деруни готують тільки так. Всього два інгредієнта

Виявляється, правильні деруни готують тільки так. Всього два інгредієнта Скріншот: як приготувати правильні деруни

Правильні деруни повинні складатися всього з двох базових інгредієнтів: картоплі і цибулі. Для смаку картопляні млинці солять, а при подачі додають сметану. І це найоптимальніший перевірений варіант дерунів.

Секретом справжніх дерунів поділилася відомий блогер Alina FooDee.

Є один секрет

Аліна каже, щоб деруни не темніли при охолодженні, в них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад). Але краще звичайно їсти деруни з пилу з жару, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Інгредієнти:

  • Картопля - 500 г
  • Цибуля - 1 шт. (близько 175 г)
  • Сіль - за смаком
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Рослинна олія - для обсмажування

Покрокове приготування страви

Картоплю натріть на дрібній тертці разом з цибулею. Цибуля не дає сирій картоплі темніти. Посоліть. За бажанням можна додати сметану, щоб остиглі деруни не темніли, але краще просто з'їсти їх гарячими, в такому вигляді деруни найсмачніші.

Дайте зайвій рідині стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10. Рідину злийте, а осілий на дні миски крохмаль додайте знову в картоплю з цибулею.

Смажте на рослинній олії на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

Готові деруни викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте зі сметаною або іншими соусами за бажанням.