ua en ru

Юристи Порошенко прокоментували виведення 4 млн євро в офшори

Юристи Порошенко прокоментували виведення 4 млн євро в офшори Фото: офшорний скандал

Юристи заперечують здійснення грошових переказів за кордон

Юристи Авеллум і ICU, які відповідали за передачу активів президента України Петра Порошенка, заперечують здійснення грошових переказів за кордон. Про це йдеться у програмі "Слидство.Інфо" на Громадському.


"ПАТ ЗНКІФ" Прайм Ессетс Кепітал "(Фонд) не купував акції кіпрської компанії CEE Confectionery Investments Limited. Фонд придбав акції на підставі договору підписки на акції компанії. В обмін на випущені 18000 акцій Фонд вніс вклад в акціонерний капітал кіпрської компанії, а саме, Фонд вніс належну йому частку в ТОВ "ЦЕКК" , - заявив Макар Пасенюк, керуючий директор ICU.

Таким чином, виходить, що фонд Порошенка отримав акцій на 4 мільйони євро замість частки в українській ТОВ, вартістю 18 тис. євро.

Крім того, в документі кіпрського реєстру у рядку "Вид оплати" значиться напис "готівка", а зовсім не "частка в статутному капіталі".

"Мова йде про те, що 25 березня 2016 року в акціонерний капітал кіпрської компанії була передана її частка в компанії Рошен. Саме ця частка була оплатою за акції кіпрської компанії", - додали юристи.

У той же час, юристи, що представляють інтереси фірми, заявили, що ніякі іноземні банківські рахунки не відкривалася, обігу грошових коштів не було, і передача акцій відбувалася в рамках процедури передачі активів Порошенка в довірчу власність компанії Ротшильд.

Також вони стверджували, що фонд " Прайм Ессетс Капітал ще на початку року звернувся до нацбанку і Мінекономіки, де повідомили, що при здійсненні такого внеску ліцензії на інвестування за кордон отримувати не потрібно.

Юристи Порошенко прокоментували виведення 4 млн євро в офшори

Фото: офшорний скандал

Юристи Порошенко прокоментували виведення 4 млн євро в офшори

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Порошенко створив три офшорні компанії. Юридичні радники Порошенко виправдали створення офшорної піраміди тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, які підлягають продажу стратегічним інвесторам".