ua en ru

Після вибухів у Ічні повністю спалено чотири будинки, - нардеп

Після вибухів у Ічні повністю спалено чотири будинки, - нардеп Фото: вибухи в Чернігівській області (mil.gov.ua)

Всього в результаті вибухів на складах в Ічнянському районі пошкоджено понад 100 будинків

В результаті вибухів на складах в Ічнянському районі Чернігівської області 9 жовтня пошкоджено більше 100 будинків, з яких 4 будинки повністю спалені, а 7 будинків знаходяться в аварійному стані та не підлягають реставрації. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови комітету Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні працює комісія. Вже є інформація, що понад 100 будинків є пошкодженими, 4 будинки спалені повністю, пошкоджена школа в населеному пункті Дружба. Також (пошкоджено, - ред .) 7 будинків. Вони в аварійному стані і не підлягають реставрації", - повідомив Кодола.

За його словами, уряд має вжити всіх заходів для відшкодування втрати житла жителям Чернігівської області.

"Напередодні зимового періоду ми повинні прийняти всі заходи для того, щоб місцеве населення було з житлом. Я звертаюся до Кабінету міністрів і прем'єр-міністра з проханням оперативно вжити всіх заходів для відшкодування збитків", - додав він.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі №6 поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використовувати для приведення вибухового пристрою в дію.

За даними ГПУ, начальника шостого арсеналу в Ічні Чернігівської області Міністерство оборони звільнило з посади після перевірки незадовго до вибухів на складі боєприпасів.

У комітеті Верховної ради з питань національної безпеки заявили, що в результаті пожежі на артскладах у Ічні держава могла понести збиток на суму 400 мільйонів доларів.

Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області.