ua en ru

Вибори на 205 окрузі: у Чернігові відкриваються виборчі дільниці

Вибори на 205 окрузі: у Чернігові відкриваються виборчі дільниці Фото: вибори на 205 окрузі

Голосування має завершитися о 20:00

У Чернігові, де сьогодні, 26 липня 2015 року, проходять проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205, о 8:00 ранку відкриваються виборчі дільниці.

Як повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії (ЦВК), загалом у Деснянському районі Чернігова передбачено 83 виборчі дільниці. Закритися дільниці мають сьогодні о 20:00.

Для участі у виборах всього зареєструвалися 127 кандидатів у депутати парламенту. Однак до дня виборів була скасована реєстрація 36 кандидатів. Таким чином, у балотуванні бере участь 91 кандидат, з них політичними партіями висунуті 7, шляхом самовисування - 84.

Зазначимо, що основна боротьба йде між кандидатами від партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадієм Корбаном і президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", чинним главою Державного управління справами Сергієм Березенком.

Передвиборна кампанія на 205 окрузі вже встигла відзначитися низкою скандалів.

Так, в ніч із 16 на 17 липня розгорілося протистояння між штабами Корбана і Березенка. Представник "Укропу" і його охоронці заблокували машину, стверджуючи, що вона належить штабу Березенка. За версією штабу Корбана, в машині знаходилися документи, що підтверджують купівлю голосів виборців Березенком. Люди в машині рвали документи, проте їх зміст так і залишився невідомим. При цьому сам Березенко назвав інцидент провокацією і заявив, що машина не має жодного відношення до його штабу.

Вибори на 205 окрузі: у Чернігові відкриваються виборчі дільниці

Фото: скандальна Toyota Camry з київськими номерами в Чернігові

А 21 липня сталася бійка перед прес-конференцією, яку мав проводити лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Представники РП, серед яких і народні депутати, із застосуванням сили вивели із приміщення кандидатів по виборчому округу №205 Олексія Дурнєва, Василя Крутчака та Олександра Барабошка. В результаті інциденту Крутчаку знадобилася госпіталізація. Відео бійки було відразу ж опубліковано на сервісі відеохостингу YouTube.

Фото: бійка перед прес-конференцією в Чернігові

Ще до виборів в ЦВК попередили, що в день виборів окремі кандидати готують провокації, а також попросили Міністерство внутрішніх справ (МВС) перевірити можливі випадки підкупу виборців. При цьому в Центрвиборчкомі констатували, що не можуть скасовувати реєстрацію кандидатів у нардепи без відповідних рішень суду.

Cвоєю чергою, глава МВС Арсен Аваков направив до міста співробітників Нацгвардії і міліції для посиленого патрулювання.

При цьому у прокуратурі Чернігова було заведено понад 20 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушенням виборчого процесу на одномандатному виборчому окрузі №205. Більшість з них пов'язані з перешкоджанням виборчому процесу і підкупом.