ua en ru

На окрузі №205 у Чернігові новий скандал

На окрузі №205 у Чернігові новий скандал Фото: вночі у Чернігові виник конфлікт на ґрунті виборів

Фігурантами протистояння виявилися головні кандидати Корбан і Березенко

На окрузі №205 у Чернігові вчора вночі виник новий скандал, після того, як люди Геннадія Корбана заблокували автомобіль, в якому, за їх заявою, докази підкупу виборців головою Державного управління справами Сергієм Березенко, передає Hromadske.tv.

Корбан і його охоронці заблокували машину, яка нібито належала штабу Березенко. Корбан стверджує, що в машині знаходяться документи, які підтверджують купівлю голосів виборців Березенко. Як повідомляється, люди в машині рвали документи, проте їх зміст невідомо.

Навколо машини зібралась кордон міліції. Вулицю біля місця дії перекрили прихильники обох кандидатів - всього близько 300 осіб. Машину заблокували ще в 19:00, коли приїхав Корбан з охоронцями і почав звинувачувати Березенко у підкупі виборців. Однак протистояння тривало до пізньої ночі.

На окрузі №205 у Чернігові новий скандал

Фото - у Чернігові заблокували машину нібито штабу Березенко

Як повідомляє місцеве видання pik.cn.ua близько 1:30 на місце дії приїхали начальник міської міліції та обласний прокурор. Міліція забрала людей з машини без обшуку, та повезла їх до відділку міліції. Обшук автомобіля вирішили провести вже сьогодні, після рішення суду. У салоні автомобіля були видні чохли від зброї і обривки паперу. Автомобіль опечатали до ранку.

На окрузі №205 у Чернігові новий скандал

Фото - конфлікт на окрузі 205

За даними нардепа Бориса Філатова, один із затриманих - киянин Рустам Салдереев.

Стихийный ночной митинг проголосовал вскрыть машины агитаторов завхоза Президента.В автомобиле уже как 6 (!) часов сид...

Posted by Borys Filatov on 16 Июль 2015 г.

При цьому в штабі Березенко заявили, що заблокована машина їм не належала, і це провокація Корбана.

В "Блоці Петра Порошенко", від якого балотується Березенко, також прокоментували ситуацію. БПП попросила Генеральну прокуратуру України, Службу безпеки України і МВС "негайно втрутитися в ситуацію та не допустити "друге Мукачево".

Нагадаємо, екс-віце-губернатор Дніпропетровської області, голова партії "Укроп" Геннадій Корбан і глава Держуправсправами Сергій Березенко є ключовими кандидатами на виборах в окрузі №205.

Раніше ЦВК скасувала реєстрацію 36 кандидатів у нардепи в окрузі №205.