ua en ru

Вибори в 205 окрузі: прокуратура контролює розслідування 21 справи

Вибори в 205 окрузі: прокуратура контролює розслідування 21 справи Фото: прокуратура Чернігівської області

Раніше ЦВК оголосила попередження 54 кандидатів у нардепи на даному окрузі

Прокуратура міста Чернігова контролює стан розслідування 21 кримінального провадження, пов'язаних з порушенням виборчого процесу на одномандатному виборчому окрузі №205. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Чернігівської області.

"Зараз СВ ЧМВ УМВС проводиться досудове розслідування 11 кримінальних процесах зазначеної категорії. Зокрема, 6 - за ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 5 - за ст. 160 КК України (підкуп виборця, учасника референдуму)", - сказано в повідомленні.

Крім того, слідчим відділом міськвідділу проводиться досудове розслідування 10 кримінальних процесах загальнокримінального характеру, однак пов'язаних з виборчим процесом: 5 - за ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності), 3 - за ст 296 КК України (хуліганство), 1 - за ст. 351 КК України (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), 1 - за ст. 356 КК України (самоправство).

Нагадаємо, напередодні ЦВК оголосила попередження 54 кандидатів у нардепи в окрузі.