ua en ru

Військова окупація Криму Росією - хроніка 10 березня (оновлено)

Ситуація на кримському півострові продовжує залишатися напруженою. Поки місцеві власті займаються підготовкою до горезвісного референдуму про статус АРК, Російська Федерація перекидає до Криму нові війська, в т.ч. військову техніку.

Ситуація на кримському півострові продовжує залишатися напруженою. Поки місцеві власті займаються підготовкою до горезвісного референдуму про статус АРК, Російська Федерація перекидає до Криму нові війська, в т.ч. військову техніку.

23:06. Міжнародний аеропорт "Сімферополь" розблоковано, що випливає з даних онлайн-табло аеропорту - два рейси, пролонгованих до 22:10, згідно табло, сіли в 22:24. Інформацію про те, що вранці аеропорт буде працювати в штатному режимі, підтвердили в одній з авіаліній, обслуговуючих кримський напрямок.

21:58. У міжнародному аеропорту "Сімферополь" озброєні люди заблокували злітно-посадкову смугу, а також продовжують здобути в осадженні диспетчерську вишку, всередині якої заблоковані співробітники аеропорту. У той же час, у довідковій сказали, що аеропорт працює в штатному режимі.

20:29. У міжнародному аеропорту Сімферополя групою невідомих озброєних осіб захоплена диспетчерська вишка, а підходи до неї заміновані. В дану хвилину, згідно табло сімферопольського аеропорту, все прибувають рейси затримують з посадкою мінімум до 21:00. За словами співробітників "Українських авіаліній", йдуть переговори між авіаторами та загарбниками про звільнення вишки.

14:52. Проросійськи налаштовані активісти допустили начальника захопленого ними Сімферопольського військового госпіталю імені Святителя Луки на робоче місце. Представники самооборони Криму прийняли таке рішення, як наголошується, після переговорів з командуванням Військово-морських сил Збройних сил України. Раніше, представники самооборони Криму сьогодні, 10 березня, захопили будівлю військового госпіталю в Сімферополі, вивели начальника госпіталю на територію медичного закладу і не допускали його на робоче місце.

Фотогалерея: "Кримська криза - Росія перекидає на півострів нові війська"

Військова окупація Криму Росією - хроніка 10 березня (оновлено)

(Фото: Twitter @MikeKomar / Reuters)


Live streaming video by Ustream

13:34. Представники самооборони Криму сьогодні, 10 березня, захопили будівлю військового госпіталю в Сімферополі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

11:55. Уряд України готовий розширити повноваження Автономної Республіки Крим. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця після зустрічі із главами МЗС країн Бенілюксу.

11:50. Повідомлення українських ЗМІ про те, що російські війська перебувають уже "під Херсоном", не відповідають дійсності. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

11:21. Керівництво Криму попередньо оцінило витрати на проведення референдуму про статус автономії 16 березня в 1,5-2 мільйони доларів, передає радіо "Вєсті FM". Згідно з даними глави Радміну АРК Сергія Аксьонова, обсяг витрат на плебісцит становить 1,8 млн дол.

Військова окупація Криму Росією - хроніка 10 березня (оновлено)

(Фото: Twitter @xxxpitx)

11:12. У Криму в селищі Чорноморське 10 березня близько 01:30 200 російських солдатів, погрожуючи штурмом і застосуванням зброї, захопили територію ракетної технічної частини і роззброїли весь її особовий склад, а також караул озброєної охорони. Про це у своєму Facebook написав голова прес-служби Міністерства оборони України у Криму Владислав Селезньов.

09:26. У Бахчисараї представники "дружинників АРК" викрали командира української військової частини підполковника Володимира Садовика. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на джерела у Криму.

09:10. Українські військові Євпаторійського зенітно-ракетного полку отримали черговий ультиматум. Цього разу письмовий, але без офіційної печатки. Про це в ефірі інтернет-телебачення Ustream повідомив заступник командира в/ч 4519 підполковник Олександр Ломака.

08:31. Верховна рада Криму вважає нелегітимним новопризначеного голову Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Абсалямова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної ради АР Крим.

Військова окупація Криму Росією - хроніка 10 березня (оновлено)

(Фото: Twitter @Review_News_Net)