ua en ru

Верховна рада Криму вважає нелегітимним новопризначеного керівника СБУ в автономії

Верховна рада Криму вважає нелегітимним новопризначеного голову Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Абсалямова.

Верховна рада Криму вважає нелегітимним новопризначеного керівника Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Абсалямова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної ради АР Крим.

"У черговий раз так званий "виконувач обов'язків" Президента України Олександр Турчинов здійснив нелегітимне призначення начальника головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Абсалямова О.Г. шляхом видання відповідного указу. Крим неодноразово заявляв, що акти, прийняті поза межами конституційного поля України новоспеченими київськими лжевластями, не мають на території Автономної Республіки Крим юридичної сили", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи правовий колапс в Україні, діючи в умовах крайньої необхідності, для забезпечення прав і свобод жителів автономії, національної і громадянської згоди, охорони правопорядку та громадської безпеки постановою ВР АРК від 6 березня 2014 р. №1704-6/14 "Про зміни в системі і структуру органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим" була створена Служба безпеки Автономної Республіки Крим, начальник якої призначений відповідно до Конституції Автономної Республіки Крим та Регламенту Верховної ради Автономної Республіки Крим", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, 8 березня виконувач обов'язків Президента України Олександр Турчинов призначив Олега Абсалямова начальником Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в АР Крим.

Як заявив вчора голова ВР АРК Володимир Константинов (на фото) у зверненні до жителів півострова, Крим вичерпав можливості домогтися гідного статусу у складі України.

При цьому голова Ради міністрів автономії Сергій Аксьонов заявив, що уряд Російської Федерації вже зарезервував близько 40 млрд рублів (близько 1 млрд 103 млн дол.) для підтримки розвитку АР Крим.