ua en ru

Уряд України готовий розширити повноваження АР Крим

Уряд України готовий розширити повноваження Автономної Республіки Крим.

Уряд України готовий розширити повноваження Автономної Республіки Крим. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця (на фото) після зустрічі з міністром закордонних справ, зовнішньої торгівлі та європейських справ Бельгії Дідьє Рейндерсом, міністром закордонних справ Люксембургу Жаном Ассельборном і міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тиммермансом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що вони і так мають досить велику автономію, досить багато прав навіть при сьогоднішньому законодавстві. Тим не менш, якщо їм необхідно більше прав, більше повноважень, ми готові їм надати. Єдине, що необхідно, - це сідати і обговорювати за столом переговорів", - заявив Дещиця.

За його словами, Україна готова проводити переговори щодо можливості розширення повноважень Криму за участю міжнародних організацій, таких як Рада Європи та ОБСЄ.

Дещиця також підкреслив, що права всіх національних меншин в Україні дотримуються в повному обсязі.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України виділив 125,8 млн грн грошового забезпечення для українських військових, що проходять службу на території АР Крим. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 9 березня 2014 р. №145-р.

Як відомо, Верховна Рада України готова розробляти спільно з Верховною радою Автономної Республіки Крим зміни до Конституції у питаннях розширення повноважень автономії. Про це 6 березня заявив міністр юстиції Павло Петренко: "Ми готові передавати багато повноважень місцевій владі".