ua en ru

Вілкул заборонив проводити будь-які платежі, крім зарплати подоточетным йому міністерствам

В.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул заборонив проводити будь-які платежі, крім зарплати, Міністерству регіонального розвитку та будівництва, Міністерству інфраструктури, а також "Укрзалізниці" та "Укравтодору".

В.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул заборонив проводити будь-які платежі, крім зарплати, Міністерству регіонального розвитку та будівництва, Міністерству інфраструктури, а також "Укрзалізниці" та "Укравтодору". Відповідне розпорядження було озвучено сьогодні вранці на селекторній нараді у віце-прем'єра, повідомили РБК-Україна в офісі в.о. віце-прем'єра.

"Будуть проводитися платежі тільки по зарплаті. За іншими статтями призупинення - у зв'язку з незрозумілістю ситуації", - сказали в офісі.

Нагадаємо, як заявив сьогодні в.о. міністра фінансів Юрій Колобов, ситуація у фінансовій сфері в цілому складна, проте контрольована. За його словами, Мінфін і НБУ останніми днями працюють у цілодобовому режимі: "Ми разом працюємо над запобіганням будь-яких непорозумінь і забезпечуємо стабільну роботу фінансової системи України".

За даними Мінфіну, плановий обсяг макрофінансової допомоги для України може скласти близько 35 млрд дол. протягом 2014-2015 рр.