ua en ru

Допомога Україні може скласти 35 млрд дол. протягом 2014-2015 рр., - Мінфін

В.о. міністра фінансів Юрій Колобов звернувся до громадян України і представників фінансового ринку із проханням зберігати спокій і забезпечити стабільну роботу фінустанов.

В.о. міністра фінансів Юрій Колобов звернувся до громадян України і представників фінансового ринку із проханням зберігати спокій і забезпечити стабільну роботу фінансових установ. Про це йдеться в заяві Колобова, повідомили у прес-службі Мінфіну.

Як зазначив в.о. глави Мінфіну, за два останні дні проведені консультації і зустрічі з послами ЄС, США, інших країн і фінансовими організаціями щодо термінового отримання Україною макрофінансової допомоги.

"На даний час можу повідомити, що ми запропонували нашим міжнародним партнерам:

1 . Виділення кредиту протягом найближчих 1-2 тижнів з боку держав-партнерів (Польща, США).
2 . Плановий обсяг макрофінансової допомоги для України може скласти близько 35 млрд дол. протягом 2014-2015 рр.
3 . Провести велику міжнародну донорську конференцію за участю ЄС, США, Польщі, МВФ, інших країн і міжнародних фінансових організацій про виділення допомоги на модернізацію і проведення реформ в Україні, а також реалізації Угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться в заяві Колобова.

Також Колобов повідомив, що Мінфін і НБУ останніми днями працюють у цілодобовому режимі.

"Ми разом працюємо над запобіганням будь-яких непорозумінь і забезпечуємо стабільну роботу фінансової системи України", - наголосив в.о. міністра фінансів. За його словами, ситуація у фінансовій сфері в цілому складна, проте контрольована.