ua en ru

Угорщина вирішила вислати консула України

Угорщина вирішила вислати консула України Фото: Петер Сійярто (nkfih.gov.hu)

Раніше Україна оголосила персоною нон грата угорського консула в Берегово

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про видворення консула України у відповідь на видворення свого консула з Закарпаття. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на hvg.hu.

Як повідомив Сійярто, уряд Угорщини вирішив вислати українського консула в якості відповіді на оголошення Україною персоною нон грата угорського консула в Берегово (Закарпатська область).

"Один з працюючих тут консулів (України, - ред.) повинен покинути Угорщину протягом 72 годин, це пропорційна відповідь", - заявив міністр.

Крім того, він заявив про жорстку позицію Угорщини про блокування процесу євроатлантичної інтеграції України.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója a beregszászi konzul kitiltásáról

Опубліковано HVG Четвер, 4 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що консула Угорщини в місті Берегово оголосили персоною нон-грата. Йому була вручена нота з інформацією про те, що у зв'язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегово повинен покинути територію України протягом наступних 72 годин.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін пропонував Сійярто самостійно відкликати угорського консула із Закарпаття. У відповідь на це, Сійярто заявив, що "у нього немає причин відкликати консула". А також пообіцяв дзеркальну відповідь у разі висилки Україною угорського консула.