ua en ru

Консула Угорщини у Береговому оголошено персоною нон-грата, - МЗС

Консула Угорщини у Береговому оголошено персоною нон-грата, - МЗС Фото: посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень (facebook.com.erno.keskeny)

Згідно із законодавством, він має залишити територію України протягом наступних 72 годин

Консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон-грата. Про це було повідомлено сьогодні послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

"Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства", - йдеться у повідомленні.

Також у МЗС зазначили, що Україна розглядає громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликало до цього угорських партнерів.

Нагадаємо, у МЗС Угорщини пообіцяли дзеркальну відповідь на висилку Україною угорського консула.

За словами глави МЗС Угорщини Петера Сійярто, "угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому у нього немає причин відкликати консула".

1 жовтня, в МЗС Угорщини заявили, що Будапешт не має наміру відкликати свого генерального консула або консула у населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів годинну зустріч з главою Міністерства закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто, під час якої запропонував йому самостійно відкликати угорського консула із Закарпаття. Також зазначив, що згоди щодо головних питань досягнуто не було.