ua en ru

У МЗС Угорщини пообіцяли дзеркальну відповідь на висилку Україною угорського консула

У МЗС Угорщини пообіцяли дзеркальну відповідь на висилку Україною угорського консула Фото: Петер Сійярто (nkfih.gov.hu)

У МЗС Угорщини вважають, що угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони

Міністерство закордонних справ Угорщини вишле з країни українського консула, якщо Україна видворить угорського консула з Берегового (Закарпатська область). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим у Москві.

За словами Сійярто, "угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому у нього немає причин відкликати консула".

"Якщо МЗС України або хто-то в Києві прийме рішення, що нашого консула потрібно вислати, тоді я відразу ж невідкладно видворю з Угорщини консула України. Відразу", - заявив глава МЗС Угорщини.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що в найближчі дні консул Угорщини в Берегові повернеться додому.

1 жовтня, в МЗС Угорщини заявили, що Будапешт не має наміру відкликати свого генерального консула або консула у населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів годинну зустріч з главою Міністерства закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто, під час якої запропонував йому самостійно відкликати угорського консула із Закарпаття. Також зазначив, що згоди щодо головних питань досягнуто не було.

ГПУ зареєструвала кримінальне провадження через отримання українцями подвійного громадянства. Кримінальне провадження за фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини у населеному пункті Берегове розслідується за статтею про державну зраду.