ua en ru

У Великобританії планують зустріч королеви Єлизавети II із Трампом

У Великобританії планують зустріч королеви Єлизавети II із Трампом Фото: Єлизавета II може зустрітися з Трампом

Новий президент США може бути запрошений на зустріч із королевою влітку 2017-го

Новообраний президент США Дональд Трамп може бути запрошений на зустріч із королевою Великобританії Єлизаветою II під час його візиту до Британії влітку 2017 року. Про це з посиланням на два джерела в кабінеті міністрів, а також високопоставленого чиновника, близького до уряду, пише газета The Sunday Times.

Як відзначають співрозмовники видання, королівська аудієнція буде дана Трампу в зв'язку з планами британського уряду закріпити "тісні відносини" з новим американським президентом. Пропозицію раннього візиту джерела газети назвали "секретною зброєю" Лондона для налагодження контактів із командою республіканця.

За інформацією співрозмовників британського ЗМІ, офіційне запрошення Єлизавета II надішле Трампу разом із привітаннями в день його інавгурації, 20 січня. Зустріч, як зазначили джерела, також передбачає спільну вечерю королеви Великобританії і Трампа у Віндзорському замку.

Переговори між британськими офіційними особами та представниками Трампа, за попередніми даними, почнуться вже найближчим часом. Очікується, що зустріч може відбутися в червні або липні наступного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зустріч Дональда Трампа з одним із головних ініціаторів референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit), колишнім лідером Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Найджелом Фараджем.