ua en ru

В Україні другий рік поспіль зривається програма з підвищення обороноздатності, - нардеп

В Україні другий рік поспіль зривається програма з підвищення обороноздатності, - нардеп Фото: Сергій Пашинський (УНІАН)

Пашинський заявив, що зрив програми по обороноздатності стався також торік

Програма з підвищення обороноздатності України зривається другий рік поспіль. Про це повідомив голова комітету з Нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський під час засідання 19 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, державне оборонне замовлення України недовиконується. Також зриваються гарантії перед Міністерством оборони.

"Відбувається наступне. Другий рік поспіль Кабінет міністрів України систематично зриває програму з підвищення обороноздатності України. Ми не можемо як парламент і комітет допустити зриву програми. В минулому році гарантії зірвані, в цьому році зриваються в черговий раз", - повідомив Пашинський.

Нагадаємо, сьогодні, 19 вересня 2018 комітет парламенту з питань національної безпеки та оборони ухвалив рішення звернутись до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою провести розслідування щодо постанови про підвищення програми обороноздатності.

Зокрема, йдеться про підроблення постанови уряду з метою зриву програми підвищення обороноздатності.

Як писало РБК-Україна раніше, секретар комітету нацбезпеки Іван Винник заявив, що державне оборонне замовлення в Україні недовиконується мінімум на 30%.