ua en ru

Комітет ВР просить Кабмін розслідувати зрив програми підвищення обороноздатності

Комітет ВР просить Кабмін розслідувати зрив програми підвищення обороноздатності Фото: засідання комітету (РБК-Україна)

Комітет просить з'ясувати, хто підробив постанову уряду з метою зриву даної програми

Комітет парламенту з питань національної безпеки та оборони ухвалив рішення звернутись до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою провести розслідування щодо постанови про підвищення програми обороноздатності. Про це повідомив голова комітету Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, йдеться про підроблення постанови уряду з метою зриву програми підвищення обороноздатності.

"Я пропоную наступне: звернутись до прем’єр-міністра з двома пропозиціями. Перше: провести службове розслідування, хто підробив постанову Кабінету міністрів з метою зриву програми підвищення обороноздатності. По-друге, поінформувати прем’єр-міністра, що якщо в найближчі два тижні не будуть прийняти заходи щодо надання гарантій Міністерству оборони, ми як комітет будемо під час розгляду бюджету рекомендувати ВР на суму гарантій цього та наступного року збільшити видаткову частину бюджету в частині фінансування програм підвищення обороноздатності з загальним фондом державного бюджету", - повідомив Пашинський.

Секретар комітету, народний депутат Іван Вінник додав, що мова йде про збільшення на суму 20 мільярдів гривень.

"Йдеться про збільшення на 20 млрд гривень. Тобто, фактично бюджет треба буде збільшити на 32 млрд гривень", - додав він.

За дане рішення проголосували 10 членів комітету.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, секретар комітету нацбезпеки Іван Винник заявив, що державне оборонне замовлення в Україні недовиконується мінімум на 30%.

Додамо, Верховна рада 6 грудня розгляне звіт тимчасової слідчої комісії ВР з проведення розслідування за фактами розкрадання у Збройних силах і підриву обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 роки.