ua en ru

Україна і Туреччина розпочинають нові спільні проекти у сфері ОПК

Україна і Туреччина розпочинають нові спільні проекти у сфері ОПК Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (ліворуч)

Український і турецький ОПК розпочинають нові спільні проекти, зокрема в космічній, авіаційній і бронетанкової галузях. Відповідні домовленості досягнуто в рамках робочого візиту офіційної делегації України до Туреччини, повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

"Відтепер підприємства ракетно-космічної та оборонної галузей України зможуть взяти участь у створенні Турецького національного ракетного комплексу. Зокрема, турецькою стороною було висловлено пропозицію оформити реалізацію проекту єдиним рамковим контрактом, яким визначити підприємства "Укроборонпрому" та Державного космічного агентства України, які залучать до цього проекту. Надалі всі технічні та організаційні аспекти будуть регулюватися додатковими угодами", - сказано в повідомленні.

Україна і Туреччина також домовилися про спільну розробку та виробництво турбореактивних та інших авіаційних двигунів, зокрема, про створення спільного підприємства "ЗМКБ " рогрес" ім. Академіка Івченка" з Turkish Engine Industries.

Українські підприємства бронетанкової галузі зможуть приєднатися до реалізації програми створення національного турецького танка "Алтай", спільно розробляти, виробляти і модернізувати броньовані автомобілі та іншу техніку разом з турецькими компаніями.

Крім того, підприємствам української оборонної галузі запропонували приєднатися до розробки і виробництва радіолокаційних станцій, систем зв'язку та навігації. Результатом зустрічі делегацій стало підписання меморандуму про взаєморозуміння.

Нагадаємо, український ОПК може перейти на стандарти НАТО протягом трьох років.