ua en ru

Україна сьогодні святкує День Перемоги

Україна сьогодні святкує День Перемоги Фото: Президент України Петро Порошенко

У столиці та інших містах посилені заходи безпеки

В містах України в суботу, 9 травня, пройдуть заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Святкування Дня Перемоги у столиці розпочнеться з покладання квітів до могили Невідомого солдата та Вічного вогню в Парку Вічної Слави. Між 11:15 до 12:05 відбудеться Марш миру, маршрут якої пролягатиме від Обеліска в Парку Вічної Слави до Національного музею історії війни. У ньому візьмуть участь військові духові оркестри з ряду країн. Перед завершенням маршу Президент України приведе до присяги курсантів.

Крім цього, деякі організації і політичні партії 9 травня проведуть свої заходи. Також у Києві пройде велочемпионат, а в акваторії Дніпра відбудуться спортивні змагання.

Відзначимо, в Києві вирішили відмовитися від традиційного військового параду. Разом з тим, у столиці та інших містах будуть посилені заходи безпеки.

Нагадаємо, в березні 2015 р. Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів забезпечити проведення у Києві та інших населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом в Європі, Дня пам'яті і примирення і Дню Перемоги, які відзначаються 8 і 9 травня, а також 70-ї річниці завершення Другої світової війни, яка відзначається 2 вересня 2015 р.