ua en ru

Україна отримала від Британії нову партію РСЗВ М270

Україна отримала від Британії нову партію РСЗВ М270 Фото: Україна отримала від Британії нову партію РСЗВ М270 (Getty Images)

Велика Британія передала українським Збройним силам нову партію реактивних систем залпового вогню М270. Вони вже прибули в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter глави Міноборони Олексія Рєзнікова.

"Велика Британія обіцяла, Велика Британія виконала! В Україну прибуло більше РСЗВ M270. Дякую Бену Уоллесу та всьому британському народу! Ваша підтримка дивовижна і так важлива для України. Наша армія вміло використає це "поповнення" на полі бою. PS: Скоро прибудуть і інші "подарунки", - написав Резніков.

Що відомо про РСЗВ М270?

Американська установка M270 змонтована на гусеничній базі американської платформи Bradley. Її головна відмінність від реактивної системи HIMARS в тому, що M270 здатна випустити в одному залпі вдвічі більше ракет - не 6, а 12. Складність боротьби з такими системами в тому, що вони випускають ракети по меті несподівано, і перш ніж по них вдається відкрити вогонь у відповідь, вони їдуть з місця.

Крім того, М270 як і HIMARS може використовувати замість контейнера (а в М270 їх два) з шістьма ракетами для залпового пуску одну тактичну ракету MGM-140 ATACMS.