ua en ru

Україна готує серійне виробництво вибухових речовин

Україна готує серійне виробництво вибухових речовин Ілюстративне фото (ukroboronprom.com.ua)

Україна готує виробництво вибухових речовин і порохів за допомогою польських технологій

Україна готує серійне виробництво вибухових речовин і порохів за допомогою польських технологій. Про це йдеться у повідомленні на сайті "Укроборонпром".

Зазначається, що трансфер технологій з Польщі дозволить Україні забезпечити на своїй території замкнутий цикл виробництва метальних і вибухових речовин. Польські партнери в рамках співпраці поставляють деякі комплектуючі для маршових двигунів ракет, які вироблені на підприємствах "Укроборонпрому".

"Українська та польська сторони домовилися про спільну роботу зі створення нових рецептур порохів, із застосуванням більш сучасних технологій, які якісно відрізняються від радянських стандартів", - йдеться у повідомленні.

Так, в найближчі місяці будуть підготовлені документи, які необхідні для старту цих робіт.

"Наша мета - вивести співробітництво України та Польщі на стратегічний рівень. Наші технології вже дозволили Польщі створити власні високоточні боєприпаси калібру 155 і 122 мм. Тепер ми розраховуємо на підтримку партнерів. Освоївши серійне виробництво метальних і вибухових речовин, Україна впритул наблизиться до серійного виробництва боєприпасів", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний концерн "Укроборонпром" посилить співпрацю з Північноатлантичним альянсом (НАТО).