ua en ru

Трамп порадив верховному лідеру Ірану стежити за своїми словами

Трамп порадив верховному лідеру Ірану стежити за своїми словами Ілюстративне фото (GettyImages)

Хаменеї виступив із критикою рішення Німеччині, Франції, Британії запустити механізм врегулювання суперечок в рамках ядерної угоди

Керівнику і духовному лідерові Ірану аятолі Алі Хаменеї слід бути дуже обережним зі своїми словами". Про це президент США Дональд Трамп написав на своїй сторінці в Twitter.

Він зазначив, що Хаменеї дозволив собі "неприємні" висловлювання на адресу США і деяких європейських країн.

"Так званий верховний лідер Ірану, який останнім часом не був таким верховним, сказав деякі неприємні речі про США і Європу. Їхня економіка зазнає краху, а їхній народ страждає. Він повинен бути дуже обережним зі своїми словами!" - написав Трамп.

Як пишуть російські ЗМІ, раніше в п'ятницю Хаменеї виступив із критикою рішення "євротрійки" (Німеччина, Франція, Великобританія) запустити механізм врегулювання суперечок в рамках ядерної угоди.

"Європі не можна довіряти. Насправді ці країни лише повторюють слова США. Ви занадто малі, щоб поставити нашу націю на коліна. Америці не вдалося це зробити", - сказав він.

Нагадаємо, 14 січня глави МЗС ФРН, Франції і Великобританії оголосили про запуск механізму врегулювання суперечок в рамках реалізації Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми.

Як відомо, 5 січня Іран відмовився від основного зобов'язання з ядерної угоди. Зокрема, Тегеран відмовляється дотримуватися будь-яких обмежень щодо кількості центрифуг для збагачення урану, які він може використовувати.

Раніше глави Франції, Німеччини та Великобританії опублікували спільну заяву щодо ситуації в Ірані, в якій закликали країну повернутися до участі в ядерній угоді.