ua en ru

Трамп незадоволений тим, як ЗМІ писали про його візит на саміт НАТО

Трамп незадоволений тим, як ЗМІ писали про його візит на саміт НАТО Ілюстративне фото (GettyImages)

Трамп нагадав, що змусив країни НАТО щорічно платити на 530 мільярдів доларів більше

Президент США Дональд Трамп розкритикував американські ЗМІ черезте, як вони висвітлювали його дії на саміті НАТО 3-4 грудня. Про це він написав у мережі Тwitter.

За словами Трампа, він не очікував такого ставлення ЗМІ після того, як змусив країни НАТО збільшити внески в бюджет Альянсу.

"Я змусив країни НАТО платити на 530 мільярдів доларів більше щорічно, а США менше, і повернувся додому до медіа з фейковими новинами, що знущалися з мене. Не думав, що це можливо!", - написав Трамп.

Нагадаємо, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель на саміті НАТО в Лондоні 4 грудня Трамп заявив про необхідність збільшення оборонних витрат з німецької сторони. За його словами, якщо Німеччина не збільшить витрати, США доведеться ввести санкції.

За підсумками зустрічі в Лондоні, яка проходила з нагоди 70-річчя створення Альянсу, НАТО назвало головні загрози безпеки. У спільній декларації членів НАТО від 4 грудня визначені дві загрози - це агресивна діяльність Росії та міжнародний тероризм. Саміт також затвердив рішення про визнання космосу сферою операційної діяльності альянсу.

Раніше РБК-Україна писало, що США оголосили про скорочення розміру внеску в бюджет НАТО до 16%. За словами генерального секретаря Альянсу Йенса Столтенберга, в НАТО погодилися з новою формулою розподілу витрат, за якого США будуть платити менше, а Німеччина більше попередньої суми. За новою формулою витрати Вашингтона і Берліна становитимуть близько 16%.