ua en ru

Ситник виключив висунення своєї кандидатури на вибори президента в 2019

Ситник виключив висунення своєї кандидатури на вибори президента в 2019 Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник вважає, що особистість наступного президента "не має принципового значення"

Директор Національно антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник виключає висунення своєї кандидатури у президенти на виборах 2019. Про це Сытник розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Зокрема, Ситник негативно відповів на питання, чи буде він балотуватися на пост президента або брати участь у парламентських виборах наступного року.

"Я вважаю, що для України зараз не має принципового значення, хто буде наступним президентом, хто виграє парламентські вибори. Важливо, щоб і еліта, у якої буде влада наступні кілька років, зрозуміла, що недоторканних в Україні немає", - зауважив Ситник.

У той же час він назвав найбільшою проблемою в країні те, що "центр прийняття рішень знаходиться не в парламенті", хоча Україна є парламентсько-президентською республікою.

"Якщо рівень корупції буде зберігатися, то тоді в України немає перспектив як держави, і неважливо, яке прізвище буде домінувати на президентських виборах", - додав директор НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не планує вступати до якоїсь партії для участі у виборах-2019.

Відстежуйте найсвіжіші новини з виборів 2019 на РБК Україна.