ua en ru

Суд зняв арешт із квартири фігуранта у справі "рюкзаків Авакова"

Суд зняв арешт із квартири фігуранта у справі "рюкзаків Авакова" Фото: Сергій Чеботар (із відкритих джерел)

Суд скасував арешт половини квартири Сергія Чеботаря

Суд скасував арешт половини квартири колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, раніше підозрюваного в причетності до розкрадання коштів у справі "рюкзаків Авакова". Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, передає "Слово і Діло".

Як зазначається, адвокат Чеботаря зазначав, що 1 березня суд наклав арешт на квартиру і на два житлових будинки з господарськими будівлями.

Пізніше, 24 квітня Апеляційний суд скасував це рішення в частині накладення арешту на половину зазначеної квартири квартири і двох приватних будинків із господарськими будівлями.

Таким чином, половина квартири, яка належить Чеботарю, залишилося під арештом. У зв'язку з тим, що 10 липня начальник відділу САП Василь Кричун закрив підозри Чеботарю і синові глави МВС Олександру Авакову арешт необхідно зняти і з половини квартири, вважає адвокат.

Вислухавши доводи адвоката, суддя Курова повністю задовольнила клопотання.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила розслідування по "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова і Сергія Чоботаря, пояснивши це тим, що вони не знали про погану якість рюкзаків.

Центр протидії корупції оскаржує дане рішення в суді, чергове засідання призначено на 17 вересня.

Зазначимо, раніше НАБУ оприлюднило деталі розслідування справи сина Авакова.

За даними слідства, в 2015 році Олександр Аваков і Чеботар організували закупівлю рюкзаків для МВС України за ціною, яка була істотно вище середньоринкової. Товар, не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам. Зокрема, МВС підписало договір на покупку рюкзаків за ціною 2899 гривень за штуку, а загальна сума склала 14,5 млн гривень. За висновками експертизи, вартість поставленого рюкзака становить 555 гривень.