ua en ru

Суд Києва переніс розгляд апеляції на закриття справи сина Авакова

Суд Києва переніс розгляд апеляції на закриття справи сина Авакова Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Суд розгляне апеляцію на закриття справи сина Авакова 17 вересня

Адміністративний суд Києва переніс розгляд апеляції Центру протидії корупції щодо закриття справи сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра - на 17 вересня. Про це повідомляє "Громадське".

Як зазначається, судове засідання перенесено через відсутність усіх необхідних матеріалів справи.

Повідомляється, що у ЦПК розкритикували таке рішення суду. Зокрема, представниця ЦПК Олена Щербан назвала таке рішення "політично вмотивованим затягуванням справи". Вона також висловила переконання, що такі дії суду призведуть до того, що ні Олександра Авакова ні іншого фігуранта справи, Сергія Чеботаря, не зможуть притягнути до відповідальності. Також вона заявила про ризик, що усі докази щодо них знищать.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, у НАБУ заявляли, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура затягує ухвалення рішення з приводу скарги НАБУ на закриття підозр Авакову, а також екс-заступнику міністра Сергію Чеботарю.

Зазначимо, у САП пояснили закриття у "справі рюкзаків" розслідування щодо Олександра Авакова та Чеботаря тим, що вони не знали про погану якість рюкзаків.

Зазначимо, за даними слідства, в 2015 році Олександр Аваков і Чоботар організували закупівлю рюкзаків для МВС України за ціною, яка була істотно вище середньоринкової. Товар, не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам. Зокрема, МВС підписало договір на купівлю рюкзаків за ціною 2899 гривень за штуку, а загальна сума склала 14,5 млн гривень. За висновками експертизи, вартість поставленого рюкзака становить 555 гривень.