ua en ru

Суд заарештував майно доньки нардепа Березкіна

Суд заарештував майно доньки нардепа Березкіна Фото: Станіслав Березкін (berezkin.deputat.net)

Суд заарештував житловий будинок, квартиру і автомобіль доньки Березкіна

Суд заарештував майно доньки народного депутата Станіслава Березкіна та її чоловіка Андрія Татарченко. Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Слово і Діло".

Зазначимо, що детективи НАБУ підозрюють доньку нардепа в причетності до заволодіння 20 млн доларів кредиту Ощадбанку, виділеного аграрному холдингу Прат "Креатив".

Як повідомляє видання, суд заарештував житловий будинок, квартиру та автомобіль Березкіної, а також три причепа, автомобіль Volkswagen Tiguan 2017 року і корпоративні права її чоловіка. Суд зазначив, що детективи не надали достатніх доказів того, що доньці нардепа належать корпоративні права ТОВ "Грінстоун менеджмент" і ТОВ "Мастерброк". Згідно з реєстрами, корпоративні права в цих фірмах належать офшору з Британських Віргінських островів WINTRADE HOLDINGS LIMITED.

Зазначимо, регламентний комітет ВР заявив, що в поданні Генпрокуратури відсутні достатні докази, що підтверджують вчинення Березкіним особливо тяжких корупційних злочинів.

Додамо також, подання було ініційовано головою САП Назаром Холодницьким, потім генпрокурор Юрій Луценко вніс його в Раду.