ua en ru

Столтенберг запропонував боротися з російською пропагандою "фактами і правдою"

Столтенберг запропонував боротися з російською пропагандою "фактами і правдою" Фото: Єнс Столтенберг (president.gov.ua)

Генсек НАТО вважає неправильним відповідати на пропаганду і дезінформацію ще більшою пропагандою

Північноатлантичний альянс повинен різними способами протистояти втручанню Росії у політичні системи інших країн і використання ще більшої пропаганди в цьому випадку - не найкращий спосіб. Про це заявив у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг телеканалу CNBC.

"Ми бачили багато повідомлень і багато прикладів того, як Росія втручається в демократичні політичні процеси в багатьох країнах, в тому числі в країнах НАТО, і ми повинні мати можливість протистояти цьому різними способами", - сказав він.

Зі слів генсека НАТО, глави оборонних відомств країн-членів альянсу на зустрічі в Брюсселі в минулу середу вже домовилися активізувати зусилля з кібербезпеки, щоб зловмисникам "було складніше проникнути в мережі країн НАТО".

Столтенберг переконаний, що з втручанням Росії необхідно боротися "фактами".

"Я не думаю, що найкращий спосіб відповідати на пропаганду і дезінформацію ще більшою пропагандою, але фактами і правдою. Для цього нам потрібні вільні, незалежні ЗМІ", - сказав він.

Генсек підкреслив, що це найкращий спосіб забезпечити вільні і відкриті демократичні процеси.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн вважає, що кібератаки є найбільшою проблемою для глобальної світової стабільності.