ua en ru

Мюнхенська конференція-2018: онлайн

Мюнхенська конференція-2018: онлайн Фото: Мюнхенська конференція-2018 (facebook.com-MunSecConf)

Офіційне відкриття Мюнхенської конференції-2018 пройшло 16 лютого

Мюнхенська конференція-2018 почалася 16 лютого і триватиме до 18 лютого включно. Участь у конференції візьмуть понад 20 керівників держав і урядів.

17 лютого

16:29 Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Республіки Польща Матеушем Моравецьким.

Глава Уряду Польщі підтримав важливість розвитку стратегічного українсько-польського партнерства та координації дій з протидії російській агресії в контексті членства Польщі в Раді безпеки ООН. Було також обговорено шляхи зміцнення двостороннього співробітництва у оборонній сфері.

14:45 Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Порошенко подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку НАТО і солідарність у протидії російській агресії.

Також президент підкреслив, що Україна послідовно продовжує курс євроатлантичної інтеграції і реформи сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів Альянсу. Була висловлена ​​зацікавленість в залученні більшої практичної та експертної допомоги НАТО для досягнення подальшого прогресу на цьому шляху.

13:39 Президент України Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Конгресу США.

Згідно з повідомленням, президент висловив вдячність за провідну роль Конгресу США у справі про російську агресію і про захист суверенітету, а також територіальної цілісності України.

На думку Порошенка, яскравим підтвердженням такої підтримки стало прийняття Закону про протидію супротивникам Америки через санкції, окремі положення якого вже імплементуються.

11:18 В рамках участі в Мюнхенській конференції з безпеки президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, в ході якої обговорювалося питання макрофінансової допомоги Україні.

Мюнхенська конференція-2018: онлайн

11:00 Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обіцяє продовжити співробітництво з ЄС у сфері безпеки та запропонує новий договір з безпеки для ЄС і Великобританії.

"Безпека Європи є нашою безпекою. Великобританія буде беззастережно стояти на цьому в майбутньому", - заявила Тереза Мей.

9:30 Євросоюз є партнером США, але не є його підданим, і ніхто не повинен намагатися розколоти ЄС. Про це заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель.

"ЄС повинен вирішити внутрішні конфлікти і відновити внутрішню згуртованість, необхідно узгодити дії у зовнішніх відносинах, розробити інструменти, щоб разом реалізовувати спільні інтереси у відповідності зі своїми можливостями, згідно з єдиним планом", - зазначив глава МЗС Німеччини.

16 лютого

19:40 Порошенко виступив з промовою в рамках Мюнхенської конференції-2018. Виступ тривав 15 хвилин.

Президент України розгорнув прапор Європейського союзу, який він привіз до Мюнхена з лінії зіткнення на Донбасі.

"Цей прапор - демонстрація того, що питання Донбасу стосується не тільки України. Цей прапор - про всіх нас, хто хоче жити в Європі, де панує мир, безпека та стабільність", - зазначив Порошенко.

19:26 У ході робочого візиту до Німеччини Порошенко провів зустріч з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Під час зустрічі основну увагу було приділено обговоренню перспектив розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

18:50 На полях Мюнхенської конференції-2018 проходить зустріч міністрів закордонних справ РФ і України Сергія Лаврова і Павла Клімкіна. Про це повідомила у Facebook прес-секретар російського МЗС Марія Захарова.

18:44 Президент України Петро Порошенко прибув до Мюнхена. Про це в Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник. Порошенко сьогодні виступить на Мюнхенській конференції-2018, його виступ заплановано на 19:45-20:00.

18:26 В рамках Мюнхенської конференції-2018 проходить панельна дискусія, присвячена оборонного співробітництва в ЄС і НАТО.

18:14 Панельна дискусія на тему: "Вплив технології на демократію" за участю колишнього генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй Кофі Аннана.

MSC 2018: Fireside Chat "Technology's Impact on Democracy – Part I"

Live now from the Munich Security Conference 2018: Fireside Chat "Technology's Impact on Democracy – Part I" with panelists Kofi Annan (Chairman, Kofi Annan Foundation) and Eric Schmidt (Technical Advisor, Alphabet Inc.), moderated by Jane Harman (Director, Woodrow Wilson International Center for Scholars)

Опубліковано Munich Security Conference 16 лютого 2018 р.

18:03 Зустріч глав міністерств закордонних справ "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія), яка повинна була відбутися сьогодні на полях Мюнхенської конференції-2018 переноситься.

На Мюнхенській конференції-2018 завтра виступить понад 20 політиків

17 лютого на Мюнхенській конференції, зокрема, виступлять:

  • міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель,
  • прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей,
  • глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер,
  • прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький,
  • федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц,
  • прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп,
  • прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим,
  • міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров,
  • радник президента США з національної безпеки Герберт Реймонд Макмастер,
  • президент Естонії Керсті Кальюлайд,
  • заступник держсекретаря США Джон Салліван,
  • перший заступник голови Комітету у закордонних справах Ради Федерації РФ Сергій Кисляк,
  • голова Світового банку Джим Ен Кім,
  • президент Буркіна-Фасо Рок Марк Крістіан Каборе,
  • виконавчий секретар рамкової конвенції ООН зі зміни клімату Патрісія Еспіноса Кастеллано,
  • прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді,
  • міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр,
  • президент Вірменії Серж Саргсян,
  • прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіп,
  • Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан,
  • голова комітету у закордонних справах Ради федерації РФ Костянтин Косачов

17:41 Столтенберг заявив, що вважає небезпечним світ, в якому у Російської Федерації, Китаю і КНДР є ядерна зброя.

"Світ, в якому у Росії, Китаю і КНДР є ядерна зброя, а в НАТО - ні, небезпечний світ", - заявив він.

Крім того, Столтенберг зазначив необхідність захищати Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) (договір між СРСР і США, підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року). За словами Столтенберга, всі союзники НАТО знаходяться в радіусі дії ракет КНДР, зазначивши, що Пхеньян ближче до Мюнхену, ніж до Вашингтону.

17:24 В ході виступу Столтенберг заявив, що Європейський Союз не може захистити Європу сам по собі.

"Я вітаю зусилля Євросоюзу щодо захисту. Але з можливістю приходить ризик. Реальність така, що Європейський Союз не може захистити Європу сам по собі", - заявив він.

Крім того, Столтенберг зазначив, що після Brexit 80% надходжень в НАТО будуть надходити від країн, що не входять в ЄС.

17:01 На конференції виступає генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Реальність полягає в тому, що трансатлантичні зв'язки виявилися стійкими, так і європейці, і американці отримують вигоду від них", - заявив він.

16:45 На конференції виступає емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані.

16:44 Гуттериш заявив, що ООН готова стати платформою для розробки рішень з кібербезпеки.

16:30 Гуттериш виділив дві основні вади: питання розробки ядерної зброї КНДР, в даному контексті Гуттериш відзначив необхідність угоди між США і КНДР, зазначивши, що США, очевидно, до цього готові; друге - ескалація конфліктів на Середньому Сході.

16:21 На конференції виступає генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш.

15:40 Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг прибув у Німеччину для участі в Мюнхенській конференції-2018. Він виступить з доповіддю про майбутнє НАТО та європейської безпеки, а також про ядерні проблеми.

Як повідомляє прес-служба НАТО в найближчі два дняСтолтенберг зустрінеться з кількома світовими лідерами, в тому числі з президентом України Петром Порошенком і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

15:38 На конференції виступає міністр оброни Франції Флоранс Парлі

15:27 На конференції виступає міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен

15:25 Голова конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, що в рамках Мюнхенської конференція-2018 одним з головних питань стане майбутнє Євросоюзу.

"Будемо говорити про багатьох речах, більшість питань зовсім не другорядні. Буде дуже багато заходів на полях конференції. Як мені здається, одне з головних питань - майбутнє ЄС. Ми запросили французьких і німецьких міністрів оборони разом починати конференцію. Я також вважаю, що є велике бажання у Німеччині і Франції спільно вирішувати проблеми, будувати Європу, яка захищає нас. Це чудова ідея, але як ми це зробимо на практиці", - зазначив він.

15:05 Мюнхенська конференція-2018 офіційно стартувала. Відкриває захід голова щорічній Мюнхенській конференції з міжнародної безпеки Вольфганг Ішингер.

"Реальність показує дуже багато криз відбувається. Якщо б цієї конференції не встановили, у нас було б менше можливостей обговорювати безпеки. Я закликаю лідерів, міністрів оборони та закордонних справ робити внесок у мир і безпеку", - заявив він.

На Мюнхенській конференції-2018 сьогодні виступлять понад 20 спікерів

Згідно з розкладом, на конференції сьогодні, зокрема, виступлять:

  • міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн,
  • міністр оброни Франції Флоранс Парлі,
  • генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш,
  • емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані,
  • генсек НАТО Йенс Столтенберг,
  • заступник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Роуз Геттемюллер,
  • міністр оборони Норвегії, Франк Бакке-Єнсен,
  • міністр оборони Естонії Юрі Луйк,
  • виконавчий директор Європейського оборонного агентства Хорхе Домек,
  • американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем,
  • президент і головний юрисконсульт Microsoft Corp Бред Сміт,
  • начальник служби безпеки Facebook Алекс Стамос,
  • директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард,
  • колишній віце-президент США Джозеф Байден,
  • прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте,
  • міністр закордонних справ Японії Таро Коно,
  • міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд,
  • міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастис,
  • виконавчий директор Human Rights Watch Кеннет Рот

Учасники конференції-2018 обговорять питання відносин з РФ

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, що однією з важливих тем конференції буде все ще невирішена проблема ставлення Заходу до Росії.

"Задумайтеся про Донбасі, задумайтеся про Україну, задумайтеся про Крим. Ці конфлікти не можна, з них щодня вмирають люди", - зазначив він.

Тема сирійського конфлікту буде однією з головних на Мюнхенській конференції-2018

Голова Мюнхенської конференції-2018 Вольфганг Ішингер заявив, що тема конфлікту в Сирії буде однією з головних. Так, Ішингер заявив, що ситуацію в Сирії є вкрай тривожною і "вкрай незвичайна", оскільки у цей конфлікт залучені велике число могутніх представників світової політики - Росія, США, Туреччина, Іран, Ізраїль. Крім того, Ішингер заявив про ризик виникнення конфлікту всередині НАТО, вказавши на розбіжності США і Туреччини через військової операції "Оливкова гілка", яку Туреччина проводить в сирійському Африне проти сирійських курдів.

Порошенко сьогодні виступить на Мюнхенській конференції-2018

Президент України Петро Порошенко сьогодні виступить на Мюнхенській конференції-2018. Виступ Порошенко заплановано на 18:45-19:00 за місцевим часом (19:45-20:00 по Києву).

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко виступить на тему викликів безпеці в сучасному світі. У рамках візиту глава держави проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН і Північноатлантичного альянсу, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Європейського Союзу.

Мюнхенська конференція-2018 триватиме до неділі

Сьогодні, 16 лютого 2018 року, відкривається 54-а Мюнхенська конференція з безпеки, яка триватиме протягом трьох днів. Учасники конференції обговорять майбутнє трансатлантичних відносин, ситуацію всередині Євросоюзу, НАТО, відносини з Росією, військові дії в Сирії та Ємені, ситуацію на Близькому Сході і в Південно-Східній Азії.