ua en ru

Глава Міноборони ФРН назвала кібератаки найбільшою загрозою світовій стабільності

Глава Міноборони ФРН назвала кібератаки найбільшою загрозою світовій стабільності Фото: Урсула фон дер Ляєн (flickr.com/secdef)

На думку Урсули фон дер Ляєн, кібербезпека стане основним напрямком цього десятиліття

Кібератаки є найбільшою проблемою, що загрожує глобальній стабільності. Про це заявивла в суботу міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю телеканалу CNBC.

З її слів, нещодавні кібератаки, а саме NotPetya і WannaCry, показали, що конфіденційні або особисті дані стали метою дестабілізації компаній і урядів у всьому світі.

"Єдиною найбільшою загрозою глобальній стабільності" міністр закордонних справ Німеччини вважає кіберзагрози.

"Я думаю, що це кіберзагрози, тому що будь-які противники, яких ви тільки можете пригадати, навіть ІДІЛ, використовують кібердомен для боротьби з нами".

На думку фон дер Ляєн, кібербезпека стане основним напрямком цього десятиліття, оскільки уряди і компанії намагаються захистити свої дані.

"Це десятиліття стане десятиліттям поліпшення управління кібербезпекою та інформацією», - сказала вона в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки.

Нагадаємо, уряд Австралії приєднався до урядів Сполучених Штатів та Сполученого Королівства, засудивши використання Росією вірусу NotPetya для атаки на інфраструктуру і бізнес у червні 2017 року.