ua en ru

Став відомий можливий склад Кабміну Шмигаля

Став відомий можливий склад Кабміну Шмигаля Фото: Денис Шмигаль (РБК-Україна)

У Міністерстві розвитку громад і територій Шмигаля можуть замінити Олексій Чернишов або Людмила Бугай

Став відомий можливий склад уряду Дениса Шмигаля, якого президент Володимир Зеленський запропонував на посаду нового прем'єр-міністра. Про це повідомляють джерела РБК-Україна.

У Міністерстві розвитку громад і територій Шмигаля можуть замінити Олексій Чернишов або Людмила Бугай.

Міністром економіки замість Тимофія Милованова може стати Роман Жуковський, який раніше працював у Секретаріаті президента Віктора Ющенка.

Дмитра Дубілета на посади міністра Кабінету міністрів може замінити Олег Немчинов, а главою Мінветеранів замість Оксани Коляди призначать Сергія Бесараба.

Мінфін може очолити Ігор Уманський, який двічі був першим заступником міністра фінансів, а також виконував обов'язки міністра. Посаду віце-прем'єра по оборонній промисловості може обійняти Олег Коростельов, а міністром охорони здоров'я може стати Ілля Ємець, який вже очолював Мінохоронздоров'я короткий час в 2010-2011 роках.

Також міністром соціальної політики може стати Марина Лазебна, яка зараз займає посаду голови Державної соціальної служби, а очолити нове Міністерство спорту може олімпійський чемпіон по фехтуванню Вадим Гутцайт.

Головою Міністерства оборони може стати екс-глава української сторони СЦКК генерал-лейтенант ЗСУ у відставці Андрій Таран.

Дмитро Кулеба може обійняти посаду міністра закордонних справ та лишитись на посаді віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Арсена Авакова можуть лишити на посаді глави Міністерства внутрішніх справ.

Анна Новосад - йде з Міністерства освіти і науки, Владислав Криклій - залишається міністром інфраструктури, а Володимир Бородянський - в Мінкульті, голова Міненерго - ще обговорюється, а Тимофій Милованов може очолити Мінагрополітики, а Олексій Рєзніков - Мінінтеграції.

Раніше джерела РБК-Україна повідомляли, спікер Ради Дмитро Разумков на засіданні фракції "Слуга народу" заявив, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку і вона вже надійшла у Верховну раду.

Також джерела видання повідомляли, що сьогодні на засіданні фракції СН можуть прийняти рішення про відставку глави уряду Олексія Гончарука і генерального прокурора Руслана Рябошапки.