ua en ru

США стурбовані різким нарощуванням військової присутності РФ в Азовському морі

США стурбовані різким нарощуванням військової присутності РФ в Азовському морі Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

За словами Волкера, РФ перевіряє вхідні та вихідні кораблі у настільки агресивній манері, як ніколи раніше

Сполучені Штати Америки стурбовані тим, що Росія різко наростила присутність військових кораблів в Азовському морі. Про це спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив в інтерв'ю DW.

За словами Волкера, РФ перевіряє вхідні та вихідні кораблі в настільки агресивній манері, як ніколи раніше.

"Ви згадали Азовське море, і це дійсно предмет серйозного занепокоєння. Росія різко наростила присутність військових кораблів і перевіряє вхідні та вихідні кораблі в настільки агресивній манері, як ніколи раніше. Це додатковий предмет стурбованості. Але у нас є загальне відчуття, що ми готові продовжувати надавати допомогу Україні для зміцнення її оборонних можливостей", - сказав спецпредставник.

Нагадаємо, в Європейському союзі очікують, що Росія забезпечить судам безперешкодний доступ до українських портів Азовського моря.

Як писало РБК-Україна, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) затвердила заходи для захисту національних інтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів.