ua en ru

Спецкомітет Ради Європи схвалив звіт України по боротьбі з відмиванням грошей

Спецкомітет Ради Європи схвалив звіт України по боротьбі з відмиванням грошей Фото: голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський

Третю доповідь України про прогрес у сфері боротьби з фінансуванням тероризму був представлений Держфінмоніторингом у вересні в Страсбурзі

Спеціальний комітет Ради Європи Moneyval схвалив звіт України у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму. Про це повідомили у прес-службі Держслужби фінансового моніторингу України (Держфінмоніторинг).

Як заначається, відповідний лист надіслав голова спецкомітету експертів РЄ з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (Moneyval) Антон Бартоло.

Раніше, з 14 по 18 вересня у Страсбурзі, делегація України взяла участь у 48-му пленарному засіданні Спецкомітету експертів Ради Європи, на якому представила третю доповідь про прогрес в Україні у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

"За результатами обговорення звіту прогресу України комітет Moneyval схвалив представлену Україною інформацію і позитивно відзначив заходи, що приймаються Кабінетом міністрів України у зазначеній сфері. Своїм офіційним листом на ім'я голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського голова комітету Moneyval Антон Бартоло підтвердив, що пленарне засідання Moneyval задоволене наданою Україною інформацією і досягнутим прогресом у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму в Україні та затверджує звіт про досягнуті результати", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що створений у 1997 р. спеціальний комітет експертів Ради Європи щодо взаємної оцінки заходів протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму (Moneyval) є головним механізмом моніторингу у ЄС в цій сфері. Комітет Moneyval здійснює оцінку відповідності країн-членів всім міжнародним стандартам у правовому, фінансовому та правоохоронному секторах шляхом надання експертної оцінки в ході взаємних оцінок у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Нагадаємо, у вересні Держфінмоніторинг почав готувати детективів по боротьбі з відмиванням грошей.