ua en ru

Штайнмайер: деескалація конфлікту на Донбасі залежить від проведення там виборів

Штайнмайер: деескалація конфлікту на Донбасі залежить від проведення там виборів Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Для того, щоб провести вибори на Донбасі необхідно створити належні умови

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що чим більше часу піде на виконання мінських угод, тим більше ризик, що конфлікт на сході України знову загостриться. Відповідну заяву Штайнмайера наводить видання tyden.

Вирішальне значення для подальшого пом'якшення ситуації, за словами міністра, має проведення прозорих виборів на території, контрольованій бойовиками.

"Коли вони зволікають з проведенням виборів, це відкриває перспективи сталого вирішення конфлікту. Але проблема в тому, що чим довше затягується виконання положень мінських угод, тим більше обидві сторони стають нетерплячішими і зростає загроза нової ескалації", - сказав він.

Також він зазначив, що для того, щоб провести вибори на Донбасі необхідно створити належні умови і заявив, що такі умови можна створити.

Штайнмаєр наголосив, що для проведення виборів повинні бути створені належні умови, але висловив сподівання, що такі умови можна створити. Зокрема, необхідно прийняти закон про вибори на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помічник держсекретаря США у справах Європи та Азії Вікторія Нуланд заявила, що повне припинення вогню є першорядним критерієм для початку політичного процесу врегулювання ситуації на Донбасі.