ua en ru

Нуланд заявила, що лише після припинення вогню можна перейти до інших пунктів мінських угод

Нуланд заявила, що лише після припинення вогню можна перейти до інших пунктів мінських угод Фото: Вікторія Нуланд

Вона наголосила на необхідності співпраці для втілення в життя мінських угод

Помічник держсекретаря Сполучених Штатів Америки у справах Європи та Азії Вікторія Нуланд заявила, що повне припинення вогню є першорядним критерієм для початку політичного процесу врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє Delfi.

"Останнім часом перемир'я перетворювалося в життя краще, але воно ще не повне, люди ще гинуть, відбуваються зіткнення... Перший виклик - припинити вбивства людей, щоб можна було перейти до інших частин мінських домовленостей, включаючи політичне рішення, реальні вибори згідно з українським законодавством, яке відповідає стандартам ОБСЄ, відведення зарубіжної військової техніки та військових, повернення контролю над кордонами", - підкреслила вона.

Політик зазначила, що "всі ми повинні працювати, щоб Мінські угоди були проведені в життя, бо інакше у нас буде як мінімум заморожений конфлікт, а, можливо, ще гірше - постійна небезпека для України і для себе".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та глава ОБСЄ, глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр обговорили діяльність організації на Донбасі.