ua en ru

"Схеми" Клименко: у справі може бути замішаний батько нардепа від БПП

"Схеми" Клименко: у справі може бути замішаний батько нардепа від БПП Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Мова йде про батька Світлани Заліщук, який раніше очолював київську філію банку "Капітал"

Злочинна схема так званих "податкових майданчиків" екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка використовувала банк "Капітал". Одним з керівників його київського відділення був батько народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко", передає генпрокурор Юрій Луценко.

Повідомляється, що банк використовувався для грошових переказів, спрямованих на незаконне відшкодування ПДВ, а також для виведення готівки.

Так, за словами Луценка, сьогодні Військова прокуратура проводить 25 обшуків за місцями проживання екс керівників банку.

Відзначимо, що мова йде про батька Світлани Заліщук, який раніше очолював київську філію банку "Капітал". На своїй сторінці у Facebook вона спростувала інформацію про проведення обшуків у її батька, який, як вона зазначила, проживає в Миколаївській області.

"Мій батько свого часу очолював один з філій банку "Капітал", але не має ніякого відношення до справ колишнього керівника Минитерства доходів і зборів Клименка", - написала Заліщук.

Злочинна схема так званих "податкових майданчиків"екс-глави Мінздоха О. Клименка використовувала банк «Капітал» для гріш...

Опубліковано Юрієм Луценком 26 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня, Головна військова прокуратура проводить ряд обшуків в рамках розслідування справи Клименко.

Слідчими на підставі відповідних дозволів суду проводяться обшуки за місцем проживання осіб, причетних до керівництва банку "Капітал" та місцем розташування офісних приміщень, використовуваних бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес-центрі "Гулівер". Так, встановлено, що протягом 2011-2013 років саме завдяки вказаній банківській установі здійснювалися грошові перерахування, спрямовані на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані "податкові майданчика" і забезпечувався переказ грошей із зарубіжних країн на банківські рахунки підконтрольних Клименко підприємств (група "Юнісон").