ua en ru

Літак з українською пошуково-рятувальною групою вилетів до Ірану

Літак з українською пошуково-рятувальною групою вилетів до Ірану Фото: літак з українськими фахівцями (facebook.com/kirill.timoshenko)

Завдання групи - розслідування причин трагедії, ідентифікація та репатріація тіл загиблих українців

Літак з українською пошуково-рятувальною групою вилетів із України до Ірану. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

У складі групи - представники ДСНС, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ.

"Їхнє завдання - розслідування причин трагедії, ідентифікація та репатріація тіл загиблих громадян України", - зазначив прем'єр.

Прес-служба ДСНС України опублікувала відео вильоту літака з українською пошуково-рятувальною групою.

Президент МАУ Євгеній Дихне у Facebook також підтвердив, що представники авіакомпанії полетіли до Ірану в складі делегації для з'ясування обставин трагедії.

"Ми сподіваємося, віримо і дуже розраховуємо, що наших представників пустять до місця події; що нам буде надано доступ до всієї необхідної первинної інформації; що будуть забезпечені принципи публічності під час розслідування авіаційної події", - написав він.

Нагадаємо, аварія літака української авіакомпанії МАУ в Ірані сталася вранці 8 січня. Літак, на борту якого перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, здійснював рейс з Тегерана в Київ. Серед загиблих в результаті аварії літака 11 громадян України.

Іран не передасть чорні ящики українського літака, який розбився біля Тегерана, компанії Boeing. Поки що невідомо, куди Іран відправить ящики, щоб проаналізувати їх дані. Розшифровка даних бортових самописців українського літака Boeing 737, який розбився в Тегерані, пройде в Ірані уповноваженими організаціями.

Західна розвідка вважає, що літак компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), який впав в Тегерані 8 січня, не був збитий ракетою. За попередньою версією літак розбився через технічну несправність.

Крім того, до з'ясування причини катастрофи літака МАУ український уряд заборонило польоти в Іран і Ірак. Раніше прем'єр Олексій Гончарук повідомив, що в Ірані комісія почала розслідування авіакатастрофи.