ua en ru

Російські війська з ранку запустили ракети по Львову: що відомо

Російські війська з ранку запустили ракети по Львову: що відомо Фото: дим після ракетного удару по Львову (t.me/lviv24x7)

Російські війська здійснили низку ракетних атак по українській території. Відомо про влучання в об'єкти у Львові.

РБК-Україна зібрало все, що відомо про ранкові удари на цей момент.

П'ять ракетних ударів

Вранці 18 квітня російські війська завдали п'ять ракетних ударів по Львову. У телеграм-каналах почали з'являтися фото наслідків обстрілів, місцева влада закликала не викладати їх в інтернет і не поширювати неперевірену інформацію.

Постраждала цивільна інфраструктура

В Офісі президента зазначили, що у Львові постраждала цивільна інфраструктура.

"Росіяни продовжують варварськи атакувати з повітря українські міста, цинічно на весь світ заявляючи про своє "право"... вбивати українців", - зазначив радник голови офісу Михайло Подоляк.

Транспорт

Ситуація на залізничному вокзалі Львова під контролем, пасажирів на час повітряної тривоги розмістили в укриттях. Висадка і посадка на поїзди вже відновилася. Але через скупчення поїздів, які чекали відбою тривоги біля Львова, можлива затримка на прибуття до вокзалу.

Тим часом змінилися деякі маршрути громадського транспорту:

  • Маршрут 47а на Рясне поїде через Брюховичі
  • Маршрут 10, 16, 32 скорочено до перехрестя Городоцька - Кульпарківська
  • Маршрут 51 через вулицю Антоновича та Героїв УПА
  • Зупинено маршрути 6а, 11, 17 та тролейбусний маршрут 32

Ракети влучили в залізничну інфраструктуру

Як повідомили в "Укрзалізниці", кілька ракет впали поряд із залізничними об'єктами. Постраждалих серед пасажирів та залізничників немає.

Російські війська з ранку запустили ракети по Львову: що відомо

Фото: пожежа після ракетного удару (t.me/zalizni_zminy)

Деякі вулиці перекрито

Міські служби працюють над ліквідацією наслідків ракетних ударів. Водіїв попереджають про перекриття руху на вул. Левандівській (від вул. Сяйво до вул. Шевченка), вул. Шевченка у районі повороту на вул. Тунельну (готель НТОН).

Шестеро загиблих та кілька поранених

За даними Повітряного командування "Захід", сталося чотири ракетні удари по Львову. Три - по об'єкту військової інфраструктури, один - по шиномонтажу.

Гасіння пожеж триває, об'єкти зазнали суттєвих пошкоджень. Станом на даний момент відомо про шістьох загиблих. Ще 8 осіб постраждали, серед них є дитина.

Число поранених досягло 11

За словами мера Андрія Садового, одна з ракет влучила в шиномонтаж. В результаті загинуло шестеро, а кількість поранених уже досягла 11. Крім того, знищено близько 40 автомобілів. Ударною хвилею розбило вікна у готелі, що знаходиться поблизу.

Деталі ракетних ударів

За уточненою інформацією, по Львову вдарили чотири крилаті ракети повітряного базування. Їх випустили з Каспійського регіону.

Три ракети влучили у військові склади, які не використовували. Четверта - у шиномонтаж. Обидва об'єкти зруйновано повністю. Пожежі вже загасили, розбираються завали.

Загиблих вже 7

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зазначив, що на даний момент відомо про сімох загиблих. Це перші загиблі внаслідок ударів по Львову.

Ще 11 осіб постраждали, серед них одна дитина. Троє постраждалих у тяжкому стані, у дитини незначні ушкодження. Дані щодо загиблих та постраждалих можуть змінитися.

Друга атака була невдалою

За словами Козицького, сьогодні була ще одна повітряна тривога після того, як у бік міста вилетіли крилаті ракети з акваторії Чорного моря. Але до Львова вони не долетіли.

Де ще зафіксовано ракетні удари

Ніч на 18 квітня в Дніпропетровській області пройшла відносно спокійно, але вранці стало відомо про ракетний удар. Скільки було випущено ракет, поки невідомо. Однак місцева влада стверджує, що системи протиповітряної оборони збили 60% випущених ракет.

Пізніше стало відомо, що цілями російських окупантів стали об'єкти в Павлоградському та Синельниківському районах. У першому була зруйнована залізнична інфраструктура, у другому при влучанні ракети в об'єкт сталася пожежа, постраждали дві особи.

Вранці також з'явилася інформація про можливі вибухи в Києві та Василькові Київської області. Але на даний момент офіційних даних немає.