ua en ru

У Росії сьогодні оголосять вирок Сенцову і Кольченко

У Росії сьогодні оголосять вирок Сенцову і Кольченко Фото: Олег Сенцов і Олександр Кольченко

Прокурор просив для українського режисера Олега Сенцова 23 роки

В Північнокавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (Росія) сьогодні, 25 серпня, буде оголошено вирок українському режисеру Олегу Сенцову і антифашисту Олександр Кольченко.

Судове засідання у справі Сенцова і Кольченко, яких звинувачують у підготовці терактів у Криму, має розпочатися о 14:00.

Нагадаємо, прокурор просив суд засудити Сенцова до 23 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Кольченко - до 12 років. Державний обвинувач просив суд врахувати, що Сенцов і Кольченко визнані осудними і повністю усвідомлювали свої дії.

Нагадаємо, Олега Сенцова і Олександра Кольченко заарештували в травні 2014 р. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач.

В ході судового засідання 6 серпня Кольченко визнав свою участь у підпалі офісу Партії Регіонів в Криму, проте заявив, що український режисер Олег Сенцов не мав відношення до організації терактів на півострові.

раніше в ході судових розглядів один з ключових свідків у справі Сенцова і Кольченко історик Олексій Чирній, визнав свою провину у справі про підготовку терактів у Криму, відмовився дати додаткові свідчення проти обвинувачених. Пізніше інший свідок звинувачення Геннадій Афанасьєв також відмовився від дачі свідчень проти Сенцова і Кольченко.